Обръщаме изключително внимание на това да изглеждаме професионално на работното място,

...
Обръщаме изключително внимание на това да изглеждаме професионално на работното място,
Коментари Харесай

Извинения и обвинения, които рушат кариери

Обръщаме извънредно внимание на това да изглеждаме професионално на работното място, само че рядко се замисляме дали звучим професионално.

Това, което казвате, и метода, по който го вършиме, демонстрира на хората към вас дали сте съществени или не.

Независимо от намеренията на говорещият, има няколко изречения, които изпращат посланието, че сте неопитни и безотговорни, а надали това е усещането към което се стремите. Ако усетите, че употребявате някои от тези изрази, спрете незабавно:

1.„ Вината не е моя. “

Няма вид, в който тази фраза да не звучи като опрощение и обвиняване. Няма значение дали това е истината, самото изявление оставя трайно усещане. Поемете отговорност за това, което вършиме, и когато нещо се обърка, концентрирайте вниманието си върху решаването на казуса и предотвратяването на повторната му демонстрация, вместо да търсите изкупителна жертва. Грешките са част от развиването, до момента в който извиненията и обвиняванията унищожават кариери.

2.„ Не мога. “

Когато казвате, че не можете да извършите нещо, вие демонстрирате липса на убеденост и отвращение да поемате опасности. Вместо това пробвайте следните изречения: „ Това е нещо ново за мен, само че съм подготвен да се науча. “, „ Мога ли да разгадавам на помощта ви, в случай че се натъкна на проблеми? Или „ Разбира се, бих желал да науча по какъв начин да върша това. “

3. „ Не желая да… “

Ако кажете, че не желаете да извършите дадена задача, вие отказвате да предизвикате опциите си и показвате, че вашите цели са по-важни от тези на екипа или организацията. Ако желаете да разкриете цялостния си капацитет, би трябвало да свикнете да работите отвън вашата зона на комфорт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР